Mat, drikke - BS Mediestrøm

Fagbøker om mat og drikke, kokebøker.
Biblioteksentralen
  1. Snarveien til vin
    Snarveien til vin - Tennfjord, Ingvild

    Syv dager er alt som trengs for å forstå vin, ifølge Ingvild Tennfjord. Dette lynkurset i bokform legger opp til vinsmaking med fire nye viner hver kveld, slik at leseren kan knekke vinkoden i en viss fart. Her lærer man mer om smak, bruksområde og alder på den enkelte vin eller druesort. Tennfjord er vinjournalist og har utgitt en rekke bøker om vin, blant annet «Skål! : få nese for vin uten å få nesa i sky» og «Bobler : smaken av fest». Omtalen er utarbeidet fra BS.
    År: 2018
    Forlag: Kagge
    Språk: Norsk (bokmål)
    Pris: Nkr 399.00
    Omfang: 158 s.
    Målgruppe: Voksne
    Emne: Vinsmaking / Vin
    ISBN: 978-82-489-2244-5
    Bestill i nettbutikken
  2. Vegetar kosemat
    Vegetar kosemat - Engelstad, Lene

    Det er ikke alle som får vann i munnen når de hører «Kjøttfri mandag». Vegetarmat fremstilles ofte som noe man spiser fordi man bør, ikke fordi man har så lyst. Med denne boken ønsker forfatterne Linda og Lene Engelstad å vise at vegetarmat er alt annet enn kjedelig; tvert imot kan vegetarmat være noe man kan kose seg litt ekstra med, og lage når man har venner på besøk. I tillegg til lekre salater, blingser og terter finnes oppskrifter på søte desserter og bakst. Omtalen er utarbeidet av BS.
    År: 2018
    Forlag: Cappelen Damm
    Språk: Norsk (bokmål)
    Pris: Nkr 399.00
    Omfang: 207 s.
    Målgruppe: Voksne
    Emne: Vegetarretter : matlaging / Kokebok
    ISBN: 978-82-02-59234-9
    Bestill i nettbutikken
  3. Pizza
    Pizza - Sevaldsen, Eirik

    Lofthus samvirkelag serverer noen av hovedstadens mest populære pizzaer, både med klassiske italienske ingredienser, og norske innslag som reinsdyrkjøtt og klippfisk. I denne boka tar Eirik Sevaldsen med leseren gjennom pizzabaking for enhver smak, for dem som har god eller dårlig tid, for dem som har bugnende eller bunnskrapte kjøleskap. Med oppskrifter på rød og hvit bunn, fire forskjellige deiger og grundig innføring i hvilke smaker som fremhever hverandre, byr denne pizzaboken på over 60 forskjellige overskrifter sammenlagt. Omtalen er utarbeidet av BS.
    År: 2018
    Forlag: Aschehoug
    Språk: Norsk (bokmål)
    Pris: Nkr 399.00
    Omfang: 159 s.
    Målgruppe: Voksne
    Emne: Pizza : matlaging / Kokebok
    ISBN: 978-82-03-29741-0
    Bestill i nettbutikken
  4. Mine beste oppskrifter
    Mine beste oppskrifter - Stiansen, Bent

    I denne boken har Bent Stiansen samlet oppskrifter fra et langt liv bak grytene. Mesterkokken har plukket ut og bearbeidet oppskrifter som passer både til hverdags, søndagsmiddager og fester. Her finner leseren kjøttpudding og gratinert hummer, wontons med hoisinsaus og fårikål. Kapitlene er delt inn i forretter, supper, fisk og skalldyr, kjøtt og desserter og kaker. Oppskriftene er presentert med hovedrett og tilbehør på én og samme side, slik at det er enkelt å holde oversikten. For hver av oppskriftene, presenterer Stiansen gode tips til forberedelser og timing på kjøkkenet. Omtalen er utarbeidet av BS.
    År: 2018
    Forlag: Font
    Språk: Norsk (bokmål)
    Pris: Nkr 399.00
    Omfang: 267 s.
    Målgruppe: Voksne
    Emne: Matlaging / Kokebok
    ISBN: 978-82-8169-479-8
    Bestill i nettbutikken
  5. The world atlas of beer
    The world atlas of beer - Webb, Tim

    "Den nye store ølboka" er en guide over ulike ølsorter fra over 35 land, fra trappistølet i Belgia til bia hoì fra Vietnam. Det gis smaksbeskrivelse av over 500 ulike ølsorter, med detaljerte kart som plasserer bryggeriene verden over.
    År: 2016
    Forlag: Mitchell Beazley
    Språk: Engelsk
    Pris: Nkr 333.00
    Omfang: 272 s.
    Målgruppe: Voksne
    Emne: Øl
    ISBN: 978-1-78472-144-2
    Bestill i nettbutikken