Musikk (CD m.m.) - BS Mediestrøm

Musikk (CD m.m.)
Biblioteksentralen
 1. Petters poetiske pulver
  Petters poetiske pulver - Bremnes, Ola

  Dette er Ola Bremnes' tredje Petter Dass-plate, og «Petters poetiske pulver» byr på 14 tekster av barokkpoeten fra nord. Sunget og tonesatt av Ola Bremnes, som har arbeidet med Petters poesi i over 30 år. Albumet gir et innblikk i dikterprestens mangfoldige produksjon: Her er alt fra beskrivelser av lysgangen i nord til underholdende folkelivs-skildringer og sterkt selvbiografiske sanger - inderlig, gripende, frodig og barskt. Til å hjelpe seg med dette, har han fått med Ragnhild Furebotten på fele, Tore Bruvoll på gitarer, Bjørn Andor Drage på orgel, Helge Norbakken på trommer og Gjermund Silset på bass. I tillegg var lydtekniker Are Simonsen med som tekniker og medprodusent. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2017
  Forlag: Spell musikk
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 177.50
  Omfang: 1 CD (53 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne:
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 2. Blank out
  Blank out - Wang, Ellen Andrea

  På sitt andre album har bassist og vokalist Ellen Andrea Wang skrevet all musikk og vært produsent. Wang har aldri vært redd for å utfordre sjangere, der hun blander pop-elementer inn i sin jazzmusikk, og «Blank out» viser en musikalsk videreutvikling av hennes særegne sound. Det har gått 3 år siden det kritikerroste debutalbumet «Diving». Kort tid etter Wangs solodebut ble hun headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katché til hans verdensturné. Wang har også spilt med store artister som Sting og Marilyn Mazur i tillegg til sine egne band, Pixel og EAW. Om albumet sier Ellen Andrea Wang selv: «Jeg tenker at Blank out handler om at vi noen ganger har lyst til å slette, fjerne det som er vanskelig, men det enkleste er ikke alltid det beste. Noen ganger må en stå i det og ta ansvar». Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2017
  Forlag: Jazzland
  Språk: Engelsk
  Pris: Nkr 177.50
  Omfang: 1 CD (34 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne:
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 3. Cello sonatas
  Cello sonatas - Sandvik, Audun

  Begge komponistene som fremføres på denne CDen, hadde en forkjærlighet for den menneskelige stemme, men mange fremhever nettopp celloen som et av de instrumenter som best kan gjengi menneskets stemme. Det er derfor nærliggende å tillate seg den tanke at både Rakhmaninov og Sjostakovitsj hadde nettopp celloens uslåelige uttrykksregister som motivasjon da de skrev hver sin mektige sonate, selv om begge hørte til sin generasjons ypperste klavervirtuoser. Audun Sandvik og Sveinung Bjelland er internasjonalt ettertraktet som solister og kammermusikere, og underviser begge ved Norges musikkhøgskole. De har i mange år opptrådt som duo, og lanserer med dette sin første felles CD. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2017
  Forlag: Lawo Classics
  Språk: ingen
  Pris: Nkr 177.50
  Omfang: 1 CD (1 t, 8 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne:
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 4. Christmas piano music
  Christmas piano music - Froundjian, Peter

  Den tyske pianisten Peter Froundjian er kjent for sine utsøkte tolkninger av europeiske senromantikere som Carl Nielsen, Rued Langgaard, Karol Szymanowski, Emmanuel Chabrier og Ernest Chausson. I samme tradisjon har han produsert et atmosfærisk julealbum som samler pianomusikk fra slutten av 1800- og tidlig 1900-tall med fokus på julemusikk av Ferruccio Busoni, Charles Koechlin, Carl Nielsen og andre. Fem av stykkene er for første gang spilt inn på plate. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2017
  Forlag: Sony Music Entertainment Germany
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 182.50
  Omfang: 1 CD (1 t, 22 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne:
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 5. For you a thousand times
  For you a thousand times - Nergaard, Silje

  På albumet «For you a thousand times» skildrer Silje Nergaard mennesker og scener som inspirerer henne. Albumet er en mer synthbasert produksjon enn Nergaards tidligere utgivelser. De sterke tekstene er plassert i et subtilt arrangert lydbilde laget av varme analoge synther, elektrisk bass, funky trommer og afrikansk perkusjon. Albumet fremstår som en musikalsk reise gjennom et landskap som strekker seg fra tropiske afrikanske varmebølger til norske vinterkvelder, hvor Silje Nergaards stemme ledsages av Andreas Ulvo (keyboard), Audun Erlien (bass), Sidiki Camara (slagverk), Wetle Holte (trommer og perkusjon), Mathias Eick (trompet), Håkon Aase (fiolin) og Håkon Kornstad (saksofon). Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2017
  Forlag: OKeh
  Språk: Engelsk
  Pris: Nkr 182.50
  Omfang: 1 CD (47 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne:
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken