Musikk, scenekunst - BS Mediestrøm

Fagbøker om musikk, dans, film, fjernsyn, teater.
Biblioteksentralen
 1. Instrumental
  Instrumental - Rhodes, James

  «Instrumental» er den selvbiografiske beretningen om hvordan James Rhodes fant redning i musikken etter å ha blitt utsatt for overgrep i barndommen. Musikken har holdt Rhodes på beina gjennom et liv preget av konflikter, smerte og sammenbrudd. I en prosa gjennomsyret av mørk humor og nådeløs ærlighet beskriver han den terapeutiske kraften klassisk musikk har hatt på ham selv, samtidig som han deler fakta om hvordan den klassiske musikken faktisk virker og om det uvanlige livet mange av de fremste komponistene levde. James Rhodes er i dag en velrennomert konsertpianist. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2019
  Forlag: Bazar
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 179.00
  Omfang: 270 sider
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Musikk / Seksuelle overgrep / Rusmisbruk / Psykiske lidelser / Biografisk / Rhodes, James
  ISBN: 978-82-02-58407-8
  Bestill i nettbutikken
 2. Sonja Wigert
  Sonja Wigert - Theien, Iselin

  Filmstjernen Sonja Wigert var dobbeltagent under okkupasjonen, men fikk aldri kreditt for det etter krigen. Tvert imot ble hun ikke kvitt ryktet om at hun arbeidet for tyskerne, selv etter avsløringen av hennes virke som dobbeltagent i 1945. Filmkarrieren flatet ut, hun fikk få tilbud om roller og hørte aldri mer fra Hollywood. I 1980 døde hun sterkt fordrukket i eksil i Spania. Biografien om Sonja Wigert er et viktig bidrag til krigshistorien, og en av de første bøkene i Norge som i detalj dokumenterer hvordan en kjent kvinne brukte sin posisjon for å motarbeide okkupasjonsmakten. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2019
  Forlag: Cappelen Damm
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 179.00
  Omfang: 245 sider
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Etterretningstjeneste og spionasje - Verdenskrigen, 1939-1945 / Biografisk / Wigert, Sonja
  ISBN: 978-82-02-65215-9
  Bestill i nettbutikken
 3. Inside out
  Inside out - Moore, Demi

  Skuespillerinnen Demi Moore har hatt enorm suksess med roller i filmer og serier som «Charlie’s Angels», «G. I. Jane», «Striptease» og «Will & Grace». I 1996 ble hun den best betalte skuespillerinnen i filmhistorien, men selv da var hun på flukt fra en stormfull fortid. Barndommen hennes var preget av usikkerhet, tvil og et vanskelig forhold til moren, og gjennom karrieren sin har hun kjempet mot rusavhengighet, et usunt forhold til kroppen sin, og barndomstraumer. I denne selvbiografien forteller hun åpent om karrieren sin og privatlivet sitt, og reisen sin mot åpenhjertighet og suksess. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2019
  Forlag: 4th Estate
  Språk: Engelsk
  Pris: Nkr 280.00
  Omfang: 262 sider
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Biografisk / Moore, Demi
  ISBN: 978-0-00-746608-5
  Bestill i nettbutikken
 4. Wham! George & me
  Wham! George & me - Ridgeley, Andrew

  I denne boken forteller Andrew Ridgeley, den ene halvdelen av det verdensberømte bandet Wham!, historien om sitt livslange vennskap med George Michael og dannelsen av bandet som formet musikkscenen tidlig på åttitallet. George og Andrew møttes for første gang som tenåringer, og oppdaget fort at de begge var lidenskapelig opptatt av musikk. Sammen begynte de å jage en tilsynelatende umulig drøm, og det endte i et av verdens største band. I løpet av kort tid befant Andrew og George seg på en berg- og dalbane av suksess og berømthet som førte dem på konserter over hele verden. I 1986 spilte de sin siste konsert, men vennskapet deres besto helt til George Michael døde. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2019
  Forlag: Michael Joseph
  Språk: Engelsk
  Pris: Nkr 250.00
  Omfang: 351 sider
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Biografisk / Michael, George / Ridgeley, Andrew
  ISBN: 978-0-241-38580-7
  Bestill i nettbutikken
 5. Rush
  Rush - Body, Alex E.

  År: 2019
  Forlag: Fonthill
  Språk: Engelsk
  Pris: Nkr 238.00
  Omfang: 160 sider
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Biografisk
  ISBN: 978-1-78155-729-7
  Bestill i nettbutikken