Natur, dyr - BS Mediestrøm

Fagbøker om naturhistorie, geologi, planter, dyr.
Biblioteksentralen
 1. Trærnes hemmelige liv
  Trærnes hemmelige liv - Wohlleben, Peter

  Dette er den illustrerte praktutgaven av Trærnes hemmelige liv (overs. 2016). Peter Wohlleben skriver informativt og humoristisk, og lar leseren oppleve skogen på en ny måte. Han skriver om forbløffende ting: trær som kommuniserer med hverandre, som vokter og tar kjærlig ansvar for barna sine, og som ser etter gamle skrale naboer. Trær fulle av følelser, empati og hukommelse. Det høres utrolig ut, men alt han skriver om er sant. Wohlleben har studert skogbruk og arbeidet i skogvesenet i over tjue år. Han leder et prosjekt for bevaring av urskogen. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Cappelen Damm
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 399.00
  Omfang: 166 s.
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Trær
  ISBN: 978-82-02-58987-5
  Bestill i nettbutikken
 2. Arten som forandret alt
  Arten som forandret alt - Stenøien, Hans K.

  Hvis ikke dyreartene klarer å utvikle egenskaper tilpasset miljøet, så dør de ut - alle, bortsett fra mennesket. I denne boka tar forfatterne til orde mot den romantiske idéen om urmennesket som levde i pakt med naturen. For å finne veien gjennom klimakrisa, må vi forstå at mennesket alltid har grepet inn i naturen omkring seg, og bruke denne vissheten til å stake ut en videre kurs. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: J.M. Stenersen
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 399.00
  Omfang: 220 s.
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Mennesket - Historie : zoologi
  ISBN: 978-82-7201-657-8
  Bestill i nettbutikken
 3. Jerv
  Jerv - Borge, Synnøve

  Jerven er en av de fire store rovdyrene i Norge, men den er både sjelden og sky. Boka følger en jervetispe fra hun blir født og til hun må klare seg på egen hånd. Sammen med søsknene sine leker og utforsker hun verden, men livet er ikke bare en lek. Det er også fullt av farer. Boka er rikt illustrert med fotografier og har mange faktabokser. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Gyldendal
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 249.00
  Omfang: 32 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Jerver
  ISBN: 978-82-05-51349-5
  Bestill i nettbutikken
 4. All verdens dyr
  All verdens dyr - Skadberg, Åshild

  Møt dyr fra hele verden, store og små, farlige og ufarlige. Både ville og tamme, kjente og ukjente. I tillegg til å presentere fakta om dyrene på en underholdene måte, får man også en del humoristiske spørsmål som kan skape interesse for å utforske egenskaper og særegenheter hos dyrene. Boka er gjennomillustrert med bilder. Forfatter Åshild Skadberg er kjent for mange for sine ukentlige dobbeltoppslag i Aftenposten Junior med dyr fra hele verden. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Cappelen Damm
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 299.00
  Omfang: 179 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Dyr
  ISBN: 978-82-02-57620-2
  Bestill i nettbutikken
 5. Min europeiske familie
  Min europeiske familie - Bojs, Karin

  Vitenskapsjournalist Karin Bojs bestemte seg for å gå i dybden på slektsforskningen og la DNA-trådene knytte henne sammen med fortidens folk. Hun fordypet seg i studier, intervjuet forskere og reiste til en rekke land for å følge sporene bakover. Siden 1980-tallet har DNA-teknologien revolusjonert kriminalteknikeres arbeid og bidratt til ny kunnskap innen biologi, medisin, arkeologi og historie. Selv privatpersoner som driver slektsforskning har begynt å bruke DNA-tester som verktøy. Ved hjelp av små variasjoner i DNA-sekvensen kan man finne søskenbarn, tremenninger og firmenninger, selv slektninger som levde for så lenge siden som siste istid - og enda lenger tilbake. Karin Bojs' arbeid resulterte i en bok om hennes opprinnelse og familie. Men også om resten av oss. Et sted, en gang, levde vår siste felles stamfar og stammor. Karin Bojs ble tildelt Augustprisen 2015 for denne boken. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Spartacus
  Språk: Norsk (bokmål)
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 410 s.
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Evolusjon : mennesket / Genetikk : mennesket / DNA
  ISBN: 978-82-430-1212-7
  Bestill i nettbutikken