Nynorsk barn - BS Mediestrøm

Barnebøker på nynorsk (fag og skjønn)
Biblioteksentralen
 1. Tonje Glimmerdal
  Tonje Glimmerdal - Parr, Maria

  Tonje Glimmerdal er snart ti år og einaste ungen i Glimmerdalen. Ho er den tøffaste jentungen dalen har sett sidan dei vaksne tantene hennar herja på ski mellom fjella. Med fart og sjølvtillit set Tonje utfor dei brattaste heng i fjella. Gunnvald, ein blind felespelar på 70 år, er Tonjes beste venn. Dei to kjenner kvarandre godt. Men ein dag då Gunnvald er på sjukehus med broten lårhals, oppdagar Tonje at Gunnvald har ein løyndom han ikkje har røpt for ho. Det dukkar nemleg opp ei vaksen dame som seier ho er dottera til Gunnvald og at ho ikkje vil sjå far sin, men selje garden til sleipe Camping Haagen. Far og dotter har ikkje sett kvarandre på 30 år, men dei er begge flinke felespelarar. Tonje forstår at ho må handle fort for å berge garden, men først må ho få far og dotter på talefot att. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 149.00
  Omfang: 281 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Vennskap / Jenter / Mot / Vinter / Bygdesamfunn / Roman
  ISBN: 978-82-521-9681-8
  Bestill i nettbutikken
 2. Vaffelhjarte
  Vaffelhjarte - Parr, Maria

  Trille og Lena Lid er to born på 9 år som bur i ei lita vik. Trille veit at Lena Lid er hans bestevenn, men han er ikkje sikker på om han er det same for Lena Lid. Uansett er dei to oppfinnsame niåringar, som lagar mykje liv og vaffelrøre rundt seg. Det kan ofte gå litt over styr, og innimellom alt leven og latter fortel Trille om sine tankar. Her er det både alvor og sorg, og redsle for å miste dei han er glad i. Forteljing for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 149.00
  Omfang: 195 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Vennskap / Besteforeldre og barnebarn / Bygdesamfunn / Roman
  ISBN: 978-82-521-9680-1
  Bestill i nettbutikken
 3. Stavanger stories II
  Stavanger stories II - Torkildsen, Terje

  Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar. Her er fjorten forteljingar om liv og død, og alt innimellom, som følgjer familien til ungdommane Betty og Broremann, og andre folk som er rundt dei. Betty er usikker på om ho kan stole på kjærasten sin. Broremann gjer det han kan for å imponere storebroren sin. Halvard kjøper luftpistol. Og Eric må snike seg ut då han vaknar opp heime hos ei dame som har ein mann i Nordsjøen. Alle driv dei med sitt, utan å vere klare over korleis handlingane deira påverkar personane rundt dei. Noveller for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 269.00
  Omfang: 135 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Ungdom / Familieforhold / Stavanger / Noveller
  ISBN: 978-82-521-9454-8
  Bestill i nettbutikken
 4. Der ingen finn oss
  Der ingen finn oss - Asplund, Mathias Nyhagen

  Guten det handlar om er alvorleg sjuk, og han er heime med mora kvar dag. Han kjedar seg, saknar vener, men han har lært seg eit knep. I fantasien reiser han av garde, han skapar vener, der han sjølv bestemmer. Så møter han jenta mellom blokkene. Ho går heller ikkje på skulen. Ho trivst ikkje der, dei andre er ikkje greie mot henne. Guten tar henne med inn i fantasien, inn i eventyr dei skapar sjølv. Dei finn eit røvarslott, dei blir fanga i underverda, dei rømmer frå pesten. Men dei klarar seg. Brått har guten ein å reise saman med, og dei vil heller vere i fantasien enn i den verkelege verda. Der er dei sterke, der kan dei gjere som dei vil. Historia følgjer dei to på reisene, spenninga og frykta, og gleda når alt går bra. Samstundes følgjer den guten og sjukdomen hans. Forteljing for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Cappelen Damm
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 279.00
  Omfang: 120 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Sykdommer - Barn / Vennskap / Fantasi / Roman
  ISBN: 978-82-02-57033-0
  Bestill i nettbutikken
 5. Eselet som vart snilt til slutt
  Eselet som vart snilt til slutt - Ségur, Sophie de

  Cadichon er eit rampete, festleg og intelegent esel, som har ført eit omflakkande liv. Ifølge Cadichon har han vore arbeidsesel på ein gard, turkamerat for barn på ulike slott, av og til har han levd heilt åleine ute i skogen. No bur han hos ei snill, gammal dame, og er bestevenn med barnebarna hennar. Cadichon vi gje all visdommen han har samla vidare til den vesle guten. Sidan Cadichon ikkje kan snakke, bestemmer han seg for å skrive ned alt som har hendt han i livet. Det gjer han ein vinter då det er så kaldt at han må vere inne i stallen sin mest heile tida. Han fortel om to- og firbeinte som har vore snille mot han, om andre som har slått og mishandla han, og om sorga over å miste nokon ein har kjær. Han fortel om alle rampestrekane han har gjort. Cadichon er ein slags firbeint eventyrar, som til slutt lærer at lukka kjem til den som er god og omtenksam og ser sine medskapningar. Forteljing for småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2017
  Forlag: Kolofon
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 150.00
  Omfang: 347 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Esler / Roman
  ISBN: 978-82-300-1748-7
  Bestill i nettbutikken