Nynorsk barn - BS Mediestrøm

Barnebøker på nynorsk (fag og skjønn)
Biblioteksentralen
 1. Fugleguten
  Fugleguten - Belsvik, Rune

  Lukas gjer alltid noko galt, og pappa må kjefte på han. Lukas trur at mora kanskje er meir glad i veslesøstera Alma. Bestevenen Nico er heller ikkje så grei alltid. Men ein dag møter Lukas ein gut med ei svart kråke som kjæledyr. Lukas lurar på om alt kan bli annleis dersom han og får seg ein fugl. Dette er ein poetisk historie full av håp og sårheit, om å ikkje passe heilt inn og om å måtte finne sin plass i verda blant vener og familie. Forteljing for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2019
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 279.00
  Omfang: 103 sider
  Målgruppe: Barn
  Emne: Søsken / Familien / Annerledeshet / Identitet / Vennskap / Roman
  ISBN: 978-82-521-9896-6
  Bestill i nettbutikken
 2. Draumar betyr ingenting
  Draumar betyr ingenting - Barmen, Ane

  Louise kjem heim for sommaren. Det ho møter er ein sjukeheimsjobb, vener ho ikkje lenger har noko til felles med, og ei vond kjensle i hjartet. Tormod døydde for eitt år sidan, og bursdagskorta han teikna heng framleis på veggen heime. Dette er ein bok om sorg, systerskap, og å finne ut kven som kan kjøpe øl. Forteljing for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2019
  Forlag: Gyldendal
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 289.00
  Omfang: 191 sider
  Målgruppe: Barn
  Emne: Vennskap / Sorg / Identitet / Roman
  ISBN: 978-82-05-52540-5
  Bestill i nettbutikken
 3. Jakob og Neikob
  Jakob og Neikob - Stai, Kari

  Jakob og Neikob er bestevener og bur i lag, sjølv om dei er heilt ulike, Jakob seier ja til alt, medan Neikob alltid seier nei. Når Spinnvill fyk forbi dei på veg til fabrikken, spør Jakob og Neikob om det er sant at ho kan lage alt mogleg. «Alt mogleg på ein blunk,» seier Spinnvill. Dei blir imponerte og fyller huset med alt mogleg, men når stormen kjem og tek dei opp i lufta oppdagar dei eit dramatisk problem, kloden er fylt av søppel. Dei skjønner at dei må hjelpe Spinnvill, og no veit dei akkurat kva ho må lage. Illustrasjonane er laga i ein retroaktig stil. Billedbok for førskolebarn. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2019
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 299.00
  Omfang: 33 unummererte sider
  Målgruppe: Barn
  Emne: Forbrukersamfunnet / Klimaendringer : miljøproblemer / Billedbok
  ISBN: 978-82-521-9935-2
  Bestill i nettbutikken
 4. Idéhefte
  Idéhefte - Fremstad, Kjersti

  År: 2014
  Forlag: Gan Aschehoug
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 329.00
  Omfang: 80 sider
  Målgruppe: Barn
  Emne: Matematikk / Lærerveiledning
  ISBN: 978-82-492-1748-9
  Bestill i nettbutikken
 5. Nattmannen
  Nattmannen - Totland, Anders

  Gjennom ti sanne og dramatiske historier skildres livet til nattmannen, et yrke som i gamledager ble sett på som fullstendig æreløst. Folk trodde oppriktig at nattmannen var smittsom. Nattmannen var han som tok seg av avfallet, flådde hester og ryddet etter at bøddelen hadde gjort sitt, feide piper, tømte utedoer og latriner. En av historiene handler om rakkerungene (barna til nattmannen) som ble så dårlig behandlet at kongen måtte trå til. En annen historie handler om banden fra Nattmannshaugen i Oslo som herjet vilt og endte i galgen og om et lik som satte en hel by på hodet, siden ingen ville ta på seg jobben med å bære det til graven. Historiene i boka handler om ære og skam, og hva det gjør med et menneske og en gruppe å bli satt på utsiden av det gode fellesskapet. Boka er illustrert i tegneserieaktig stil. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2019
  Forlag: Gyldendal
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 249.00
  Omfang: 60 sider
  Målgruppe: Barn
  Emne: Nattmenn
  ISBN: 978-82-05-52023-3
  Bestill i nettbutikken