Nynorsk barn - BS Mediestrøm

Barnebøker på nynorsk (fag og skjønn)
Biblioteksentralen
 1. Marie i kattepine
  Marie i kattepine - Karlsen, Kristoffer

  Midt i mattetimen klatrar ein katt opp i treet og vert sitande fast rett utanfor vindauget til Marie og klassen hennar. Problemet er at stigen til vaktmeisteren er for kort og dei får ikkje lov av læraren til å klatre opp. Då legg Marie ein redningsplan. "Leseland - nivå 4" egner seg for dei som jamt over har knekt lesekoden og begynner å bli uthaldande i lesinga. Bøkene har meir tekst, 70-90 ord per side, historiene er meir komplekse, har nokre vanskelege ord, tekst delt i kapitler og illustrasjonar på kvar side. Lettlesen for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 34 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Katter / Fortelling
  ISBN: 978-82-521-9296-4
  Bestill i nettbutikken
 2. Kvar er Lurven?
  Kvar er Lurven? - Bratlund, Bente

  Tores aller beste venn er hunden Lurven. Ein dag Tore kjem heim frå teater, er Lurven sporlaust forsvunnen. Saman med mamma og pappa leitar dei over alt, men når natta kjem, er Lurven framleis borte. "Leseland - nivå 3" egner seg for dei som begynner å knekke lesekoden, men som enda ikkje er uthaldande i lesinga. Bøkene har meir tekst, 30-50 ord per side, har nokre vanskelege ord, tekst delt i kapitler og illustrasjonar på kvar side. Lettlesen for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 43 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Hunder / Fortelling
  ISBN: 978-82-521-9299-5
  Bestill i nettbutikken
 3. Smadra
  Smadra - Tjønn, Brynjulf Jung

  Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. Oda skal ikkje bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, så dette var absolutt siste gong Oda bruker sykkelen. Det er historia Oda fortel til alle dei som spør. Men både ho og mora veit at sanninga er noko heilt anna. At sanninga er ei historie Oda ikkje klarar å fortelje til nokon. Ikkje til far. Ikkje til læraren. Ikkje til bestevenen, Milad, sjølv om han har opplevd mykje verre ting før han kom til bygda der Oda bur. Dette er ei forteljing som gjer vondt, men som handlar om å ville gjere godt. Forteljing for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Flamme
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 299.00
  Omfang: 111 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Barnemishandling / Foreldre og barn / Vennskap / Roman
  ISBN: 978-82-8288-238-5
  Bestill i nettbutikken
 4. Randi bur i koffert
  Randi bur i koffert - Riveland, Nancy Øvrehus

  Då Randi høyrer at tante bur i koffert, får ho også lyst til å prøve. Det blir ikkje heilt som ho hadde tenkt seg. "Leseland - nivå 3" egner seg for dei som begynner å knekke lesekoden, men som enda ikkje er uthaldande i lesinga. Bøkene har meir tekst, 30-50 ord per side, har nokre vanskelege ord, tekst delt i kapitler og illustrasjonar på kvar side. Lettlesen for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 33 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Fortelling
  ISBN: 978-82-521-9295-7
  Bestill i nettbutikken
 5. Hjartekrigen
  Hjartekrigen - Larsen, Liv Oddrun

  Hege spør Vilde om det er sant at Jakob har spurt ho om dei skal være kjærastar. Vilde svarer ikkje. Hege har eit glimt i augo som ikkje lovar godt. Det berykta erteglimtet. Ein gut. Og to jenter. Slikt blir det krig av. Hjartekrig. "Leseland - nivå 3" egner seg for dei som begynner å knekke lesekoden, men som enda ikkje er uthaldande i lesinga. Bøkene har meir tekst, 30-50 ord per side, har nokre vanskelege ord, tekst delt i kapitler og illustrasjonar på kvar side. Lettlesen for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 42 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Forelskelse / Fortelling
  ISBN: 978-82-521-9297-1
  Bestill i nettbutikken