Nynorsk barn - BS Mediestrøm

Barnebøker på nynorsk (fag og skjønn)
Biblioteksentralen
 1. Alfred Bamse bæsjar
  Alfred Bamse bæsjar - Rutledal, Kurt

  Alfred Bamse et opp ei stor skål med jordbær og får kraftig magesjau. Under eit langvarig dobesøk grublar han på kva som skjer frå maten kjem inn i munnen til bæsjen kjem ut av rumpa, og kor det eigentleg blir av det som forsvinn ned i do. Alfred bestemmer seg for å forske på dette, og tek som vanleg med seg manageren sin når han prøver å finne ut korleis bæsj kan brukast til noko nyttig. Han følgjer stega bæsjen må gjennom for å bli til fin plantejord eller biogass, samt forskar på korleis vatn blir reinsa før det kjem ut som reint drikkevatn i springen. Alfred lærer òg om kva som er lurt å ete for at magen skal fungere fint, litt om gjenbruk av matavfall med meire. Bli med Alfred Bamse når han møter folk og maskiner som er ekspertar på å bruke bæsj til nyttige ting. Sakprosa for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Selja forlag
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 268.00
  Omfang: 136 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Sanitærteknikk / Avføring / Kloakk
  ISBN: 978-82-8240-137-1
  Bestill i nettbutikken
 2. Berserk
  Berserk - Runde, Øystein

  Hardt skada etter slaget ved Svolder, og med behov for persisk silketråd til å sy såra sine, må Olav Sleggja vende tilbake til huset foreldra hans døydde i. Men området er ikkje lenger trygt. Tre svært ulike grupper av berserkar, hemningslause krigarar som drep for eit par øre, har slått seg til rundt den rike hamnebyen Helsingborg. Snart er Sleggja nøydd til å velgje kven av dei tre berserkargruppene han vil ta parti med, og uansett kva side han tek, vil det ha ein pris. Dette er ein japaninspirert teikneserieroman som har henta mykje frå sagalitteraturen, med beksvart humor og korthogne replikkar. Teikneserie for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Gyldendal
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 299.00
  Omfang: 124 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Skandinavia - Historie - 800-1050 / Vikinger / Tegneserier / Historisk
  ISBN: 978-82-05-50847-7
  Bestill i nettbutikken
 3. Lær deg å lære 5
  Lær deg å lære 5 - Båsland, Harald

  År: 2003
  Forlag: Høyskoleforl.
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 239.00
  Omfang: 104 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Studieteknikk : før- og barneskolen / Lærebok
  ISBN: 978-82-7634-492-9
  Bestill i nettbutikken
 4. Våre beste barnesanger
  Våre beste barnesanger -

  Her er 25 kort med tradisjonsrike barnesanger. Hvert sangkort har en illustrasjon på den ene siden og tilhørende sangtekst på den andre. Følgende sanger er med: Med krøllet hale, En bussjåfør, en bussjåfør, Ro ro til fiskeskjær, Hode, skulder, kne og tå, Elefantmarsjen, Nede på stasjonen, Hokus og pokus, Min hatt den har tre kanter, Hjulene på bussen, Bake kake søte, Gå i skogen, Lisa gikk til skolen, Trollmors vuggesang, Pappa sin Ford har punktert på alle hjul, Vi har ei tulle med øyne blå, Tøffe, tøffe toget, Se nå snør det, Bæ bæ lille lam, Ormen lange, Bjørnen sover, Fly og bil, Ro, ro ro din båt, Lille Petter edderkopp, Mikkel Rev, Fløy en liten blåfugl. Sangkort for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Victoria
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 249.00
  Omfang: 25 sangkort
  Målgruppe: Barn
  Emne: Barnesanger - Samlinger
  ISBN: 978-82-8374-049-3
  Bestill i nettbutikken
 5. 10 ville ekspedisjonar
  10 ville ekspedisjonar - Strømstad, Pia

  Denne boka handlar om ti ville ekspedisjonar og kva det er som får folk til å reise til stader der ingen før har vore, til å klatre høgast, dykke djupast, leggje i veg inn i område som er kalde, våte, farlege, utan å vere sikre på om dei nokon gong vil klare å vende attende. I tillegg kan ein lese om kjende utforskarar frå dei siste hundre åra, folk som har vore villige til å måle krefter med naturen og det ukjende. Oftast høyrer vi om dei vellykka ekspedisjonane, om dei som lykkast i å komme heilt fram eller setje rekorden dei håpte på. Men mange når ikkje målet. Fridtjof Nansen nådde ikkje fram til Nordpolen slik han hadde planlagt. Andre kjem aldri tilbake. Dei ti historiene fortel om ein grunnleggjande menneskeleg lengsel etter å flytte grenser og finne svar. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 249.00
  Omfang: 61 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Oppdagelsesreiser
  ISBN: 978-82-521-9707-5
  Bestill i nettbutikken