Nynorsk barn - BS Mediestrøm

Barnebøker på nynorsk (fag og skjønn)
Biblioteksentralen
 1. Misse-konkurransen
  Misse-konkurransen - Sortland, Bjørn

  Zara og dei er ein godhjarta, norsk zombie-familie. Dessverre er folk flest redd for dei, dessutan slit dei med at dei fort blør mykje naseblod. Denne gongen har pappaen til Patrícia laga til ein misse-konkurranse. Zara veit ikkje heilt kva det er. Men Patrícia seier at på laurdag skal dei finne ut kven som er den finaste jenta. Alle skal få prøve seg. Zara finn fram finkjolen sin. Men ho er engsteleg for at ho skal blø naseblod på den. Biletbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Piggsvin
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 249.00
  Omfang: [29] s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Annerledeshet / Skjønnhetskonkurranser / Zombier / Billedbok
  ISBN: 978-82-93323-17-4
  Bestill i nettbutikken
 2. Kaninen Kamilla og løva Leonid
  Kaninen Kamilla og løva Leonid - Hammersland, Helge

  Fortellinga om Kaninen Kamilla og løva Leonid handlar om vennskap og mobbing, og at vennskap kan oppstå sjølv om ulikskapane er store. Ein treng ikkje å plaga, erta, mobba berre for å visa si makt. Det er mykje kjekkare å leika enn å plaga andre. Biletbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2017
  Forlag: Hammersland bok & musikk
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 199.00
  Omfang: 42 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Løver / Kaniner / Vennskap / Mobbing / Ulikhet / Billedbok
  ISBN: 978-82-691024-0-6
  Bestill i nettbutikken
 3. Den Levande boka
  Den Levande boka -

  Ungdommane Tomas, Inger, Nils og Maja er på hemmelege vegar gjennom forteljingane i Bibelen. Fiskaren og læresveinen Peter er vegvisar, både gjennom paradishagen og over bølgjene til Gennesaretsjøen. Dei viktigaste bibeltekstane presenteras på ein anneleis måte, som gjør samanhengen mellom Det gamle og Det nye testamentet tydeleg. Tekstane er henta frå Bibelen 2011. Boka innehelde alle bibeltekstane som blir brukt i RLE-faget. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2017
  Forlag: Verbum
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 234.00
  Omfang: 392 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Bibelfortellinger
  ISBN: 978-82-543-1366-4
  Bestill i nettbutikken
 4. Amulettmysteriet
  Amulettmysteriet - Rypdal, Olla

  Anna er saman med foreldra på båttur. Dei har kome til Ørnøya, ei lita øy som Anna tenkjer må vere den aller kjedelegaste staden i heile verda å feriere på. Saman med Kaspar Bullterrier går Anna på tur, det er det einaste dei kan finne på. Men så hender det underlege ting på øya. Det er nokon som gøymer seg ved det gamle fraflytta fyret, og det er nokon som bryt seg inn i huset til Esther, den nye venen til Anna. På pensjonatet Havgløtt bur det gjestar som tydelegvis har noko å skjule. Samtidig skjer det mystiske ting i byen Brazzaville i Republikken Kongo. Når Siri og Erik også kjem til øya blir det fart på sakene, og snart er Anna og dei to venene hennar midt oppi eit spennande mysterium der ein gammal amulett spelar ei viktig rolle. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2017
  Forlag: Olla forl.
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 229.00
  Omfang: 134 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Roman / Spenning
  ISBN: 978-82-690941-0-7
  Bestill i nettbutikken
 5. Død eller levande
  Død eller levande - Mæhle, Lars

  Tvillingane Simon og Katrin har uvanlege evner. Dei kan sanse og fornemme meir enn andre. Dei kan sjå ting andre ikkje ser, høyre lydar andre aldri høyrer og sanse skuggane som glir i bakgrunnen. Særleg hos Simon er denne evna sterk. Ein dag kjem ein ukjend mann til dei og ber om hjelp til å finne dotter si, som forsvann for over tretti år sidan. Simon og Katrin må gå inn i sprekkar av tid og rom, og inn i Bekkedalen. Serien «Grøss og gru» utgis i samarbeid med Leser søker bok. Grøss for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
  År: 2018
  Forlag: Samlaget
  Språk: Norsk (nynorsk)
  Pris: Nkr 249.00
  Omfang: 106 s.
  Målgruppe: Barn
  Emne: Roman / Grøsser
  ISBN: 978-82-521-9500-2
  Bestill i nettbutikken