Filmatiserte bøker - BS Mediestrøm

Filmatiserte bøker
Biblioteksentralen
 1. Leif GW Persson trilogy
  Leif GW Persson trilogy -

  Boksen inneholder tre miniserier basert Leif G. W. Perssons krimbøker. I «En pilgrims død» tar Lars Martin Johansson, sjef over rikskriminalpolitiet, opp igjen etterforskningen av drapet på statsminister Oluf Palme. I «Den fjerde mannen» står Sveriges rolle i en internasjonal terroristsak i fokus, når sporene i en gisselaksjon mot den vesttyske ambassaden i Stockholm i 1976 kobles mot en uløst drapsgåte fra 1989. I «Den døende detektiven» har Lars Martin Johansson knapt rukket å pensjonere seg, før han plutselig faller sammen og våkner tre dager senere på Karolinska Sjukhuset med blodpropp i hjernen. Under rekonvalesensen griper han fatt i det eneste som kan motivere ham til å holde det gående - den tretti år gamle saken om mordet på ni år gamle Yasmine. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: SF Norge
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 4 DVD-er (9 t, 40 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Johansson, Lars Martin (fiktiv person) / Sverige - Stockholm - Sverige / Fjernsynsserie / Drama / Kriminal / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 2. Papillon
  Papillon -

  På begynnelsen av 1930-tallet er Henri «Papillon» Charrière en kjent skikkelse i Paris’ underverden for sine ferdigheter som skapsprenger, lett gjenkjennelig på grunn av en tatovering av en sommerfugl på brystet. På grunn av et komplott blir han feilaktig dømt for drap og sendt til den beryktede staffekolonien Djeveløya i Fransk Guyana. Her venter flere år med straffarbeid, sult og mishandling, men til tross for at alle advarer mot det, og den nådeløse straffen som tildeles de som prøver, nekter Charrière å gi opp planene om flukt. Han allierer seg med medfangen Louis Dega, en dømt falskmyntner som lover å finansiere flukten i bytte mot beskyttelse. Filmen er basert på Henri Charrières delvis selvbiografiske romaner «Papillon» og «Banco». Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Star Media Entertainment
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 189.00
  Omfang: 1 DVD (2 t, 7 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Fengsel / Innsatte / Fransk Guyana - USA / Spillefilm / Drama / Biografisk / Spenning / Filmatisert bok / Charrière, Henri
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 3. On Chesil Beach
  On Chesil Beach -

  Edvard og Florence er på bryllupsreise på et hotell ved kysten av Dorset. De er veldig forelsket og har store drømmer for en fremtid sammen, men på tross av kjærligheten de føler for hverandre, klarer ingen av dem helt å undertrykke at de gruer seg til bryllupsnatten. Filmen gir en øm og vemodig skildring av hvordan små handlinger og misforståelser kan endre kursen på et helt liv. «På Chesil Beach» er basert på en roman av Ian McEwan og har en rating på 68% på rottentomatoes.com. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 239.00
  Omfang: 1 Blu-ray-plate (1 t, 50 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Kjærlighet / Storbritannia - Dorset / 1960-tallet - Storbritannia / Spillefilm / Drama / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 4. C.B. Strike
  C.B. Strike -

  Strike er en krigsveteran som nå er privatetterforsker med et lite kontor i Londons Denmark Street. Han er skadet både fysisk og psykisk etter krigstjenesten, men Strikes unike innsikt og hans bakgrunn som etterforsker i militæret blir avgjørende i enkelte saker, som selv ikke politiet klarer. Serien er basert på tre krimromaner av Robert Galbraith, «The cuckoo's calling», «The silkworm» og «Career of evil». Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Twentieth Century Fox Home Entertainment
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 299.00
  Omfang: 2 DVD-er (6 t, 41 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Strike, Cormoran (fiktiv person) / Storbritannia - London - Storbritannia / Fjernsynsserie / Drama / Kriminal / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 5. The Strain
  The Strain -

  Serien «The Strain» følger Dr. Ephraim Goodweather, lederen for institutt for smittekontroll i New York. Han og laget hans får i oppdrag å undersøke et mystisk smitteutbrudd om bord på et fly der de fleste passasjerene omkom, for så å reise seg og forsvinne. Forskerne innser at de står overfor noe helt nytt og ukjent. I denne sesongen er planeten rammet av atomvinter. Menneskeheten er kraftig svekket og utnyttes som slaver av vampyrene, strigoi, i et postapokalyptisk tyranni styrt av The Partnership, et vampyrråd som igjen kontrolleres av den blodtørstige mesteren Sariel. Samtidig som Sariel trener opp Ephs sønn Zack til å herske over det onde regimet, planlegger Eph og en liten gruppe overlevende å slå tilbake mot mesteren og redde det som er igjen av menneskeheten. Serien har karakteren 7,5/10 i IMDb. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Twentieth Century Fox Home Entertainment
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 319.00
  Omfang: 3 DVD-er (7 t, 20 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Fjernsynsserie / Grøsser / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken