Filmatiserte bøker - BS Mediestrøm

Filmatiserte bøker
Biblioteksentralen
 1. Ready player one
  Ready player one -

  Året er 2045. Verden preges av lovløshet, fattigdom og energikriser. Tenåringen Wade Watts gjør som de fleste andre og bruker hvert eneste ledige minutt i onlinespillet OASIS, en fantastisk virtuell verden hvor du kan være hvem du vil og dra hvor du vil. Et eller annet sted OASIS’ mangslungne univers har den avdøde skaperen James Halliday skjult et påskeegg, en skatt som gir finneren full kontroll over spillet og Hallidays enorme etterlatte formue. For å komme på sporet av egget må spillerne løse en rekke gåter og vinne tre nøkler. Løsningen på gåtene ligger gjemt i opphavsmannens livshistorie og hans besettelse for åttitallets populærkultur. Filmen er basert på boken med samme tittel av Ernest Cline, og fikk terningkast 4-5 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Twentieth Century Fox Home Entertainment
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 279.00
  Omfang: 1 Blu-ray-plate (3D-format) (2 t, 19 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Framtidssamfunn / Dataspill / Populærkultur - USA / Spillefilm / Science fiction / Action / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 2. Ready player one
  Ready player one -

  Året er 2045. Verden preges av lovløshet, fattigdom og energikriser. Tenåringen Wade Watts gjør som de fleste andre og bruker hvert eneste ledige minutt i onlinespillet OASIS, en fantastisk virtuell verden hvor du kan være hvem du vil og dra hvor du vil. Et eller annet sted OASIS' mangfoldige univers har den avdøde skaperen James Halliday skjult et påskeegg, en skatt som gir finneren full kontroll over spillet og Hallidays enorme, etterlatte formue. For å komme på sporet av egget må spillerne løse en rekke gåter og vinne tre nøkler. Løsningen på gåtene ligger gjemt i opphavsmannens livshistorie og hans besettelse for åttitallets populærkultur. Filmen er basert på boken med samme tittel av Ernest Cline, og fikk terningkast 4-5 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Twentieth Century Fox Home Entertainment
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 299.00
  Omfang: 1 Blu-ray-plate (Ultra HD-format) (2 t, 19 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Framtidssamfunn / Dataspill / Populærkultur - USA / Spillefilm / Science fiction / Action / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 3. Operasjon Mørkemann
  Operasjon Mørkemann -

  Over natten dukker det opp mystiske hull i bakken på Sletta, som forårsaker at Oliver velter og ødelegger sykkelen sin. Det kan kanskje virke som en liten sak, men den som har gravd alle de dype hullene bør sannelig betale for et nytt sykkelhjul. Tiril og Oliver i Detektivbyrå nr. 2 tar saken, og deres undersøkelser fører dem til det øde Rønneberget og til den mystiske Mørkemannen. Så tar saken en ny vending idet de finner et mystisk kart. For å finne løsningen må de i beste Sherlock Holmes-stil tenke nytt om fortid og nåtid, og benytte både kløkt og teknologi. Filmen er basert på Jørn Lier Horsts enormt populære barnebøker og fikk terningkast 4-5 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: SF Norge
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 179.00
  Omfang: 1 Blu-ray-plate (1 t, 22 min)
  Målgruppe: Barn
  Emne: Spillefilm / Spenning / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 4. Den Utrolige historien om den kjempestore pæra
  Den Utrolige historien om den kjempestore pæra -

  I den lille byen Solby har den populære borgermesteren forsvunnet, og byens innbyggere fortviler. En dag får elefanten Mitcho og katten Sebastian en flaskepost med brev fra borgermesteren, som er strandet på en mystisk, øde øy. I flasken ligger et frø, som de to vennene planter. Over natten blir frøet til en kjempestor pære, som Mitcho og Sebastian bygger om til et skip. Dermed kan de legge ut på den lange reisen mot den mystiske øya, og hente borgermesteren hjem igjen. Denne danske animasjonsfilmen er basert på bildeboken av Jakob Martin Strid, og fikk terningkast 3-5 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: Nordisk film
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 199.00
  Omfang: 1 Blu-ray-plate (1 t, 18 min)
  Målgruppe: Barn
  Emne: Animasjonsfilm / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken
 5. Death wish
  Death wish -

  Kirurgen Paul Kersey lever en skjermet tilværelse og opplever byens vold og kriminalitet kun når de blodige resultatene av den kommer innenfor sykehusets dører. Helt til hans kone og datter blir overfalt i deres eget hjem. Rasende og fortvilet går Paul inn for å hevne seg på gjerningsmannen og få rettferdighet. Pauls anonyme enmannstokt mot kriminelle skaper oppmerksomhet i media, og byens innbyggere begynner å lure på om denne dødelige hevneren er en reddende engel eller en fare for befolkningen. Filmen er en nyinnspilling av actionklassikeren fra 1974, denne gang med Bruce Willis i rollen som gjorde Charles Bronson ikonisk. Filmen har karakteren 6,5/10 på IMDb. Omtalen er utarbeidet av BS.
  År: 2018
  Forlag: SF Norge
  Språk: Flerspråklig
  Pris: Nkr 169.00
  Omfang: 1 DVD (1 t, 43 min)
  Målgruppe: Voksne
  Emne: Hevn - USA / Spillefilm / Action / Drama / Filmatisert bok
  ISBN:
  Bestill i nettbutikken